Koning Willem-Alexander ontvangt eerste exemplaar NBV21

0
181

Koning Willem-Alexander ontvangt op woensdag 13 oktober het eerste exemplaar van de vernieuwde Nieuwe Bijbelvertaling. de NBV21. Hij krijgt die overhandigd door directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

De overhandiging vindt in de middag plaats tijdens de feestelijke presentatie van de NBV21 in de Grote Kerk in Den Haag. De koning is beschermheer van het NBG. De NBV21 is de opvolger van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), de meest gebruikte Bijbel in Nederland en Vlaanderen. In de NBV21 is het resultaat van de feedback van duizenden betrokken bijbellezers benut en zijn nieuwe inzichten verwerkt.

Livestream en tv

Rond de overhandiging van de Bijbel aan de koning is er een gevarieerd programma dat gepresenteerd wordt door Giovanca Ostiana. Radiomaker Chris Kijne draagt een gedeelte uit de Bijbel voor. Ook is er een korte terugblik op het project en aandacht voor de Bijbel in de kunst. Om uitdrukking te geven aan het bijzondere belang van de Bijbel in Nederlandse geloofstradities zal de Bijbel uitgereikt worden aan een vertegenwoordiging van kerken. Het hele programma is via een livestream te volgen en de EO maakt tv-opnamen.

Naast de introductie van de NBV21 op 13 oktober in Den Haag wordt op 23 oktober in Mechelen een viering gehouden om de NBV21 in Vlaanderen te introduceren.