Leesplan over de Heilige Geest in de aanloop naar Pinksteren

0
162

Voor wie tussen Pasen en Pinksteren wil stilstaan bij het werk van de Heilige Geest, is er het boekje Groeien in de vrucht die Gods Geest geeft. Het bevat een Bijbelleesplan en is te bestellen bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

“Wil jij je laten vormen door de Geest en ontdekken hoe je vrucht kunt dragen? Je krijgt eerlijke vragen en praktische tips om te groeien in geloof en liefde. Laat je inspireren!” zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, hoofd Bijbelgebruik bij het NBG.

Het boekje bespreekt de negen kenmerken (samen ‘vrucht’ genoemd) van het werk van de Geest, die in Galaten 5:22 worden genoemd. Elke eigenschap wordt toegelicht. Ook is er telkens een bezinningsvraag mee zoals: God kijkt met vreugde naar je, wat roept dat bij je op? In welke situatie zou jij vredestichter kunnen zijn? Bij wie word je ongeduldig? Wat is de vrucht van je ongeduld?

Worstelen
Over liefde – het eerste kenmerk volgens Galaten 5:22 staat in het boekje een column van relatiecoach Cocky Drost. Zij ziet mensen worstelen met voorwaardelijke liefde: “Als ze maar de keuzes maken die hun ouders behagen. Als ze maar mooi, spannend, sprankelend, slim of wat dan ook genoeg zijn – ja, dan verdienen zij liefde”, aldus Drost. “Maar dat is liefde die juist géén liefde is.” Van andere schrijvers staan er quotes in het boekje.

Groeien in de vrucht die Gods Geest geeft verschijnt half mei bij het NBG. Het is gratis aan te vragen en wordt na verschijning toegezonden, zolang de voorraad strekt.