Lody van de Kamp schrijft actieboek christelijke boekenweek 2022

0
257

Lody van de Kamp is uitgenodigd om voor 2022 het actieboek voor de Week van het Christelijke Boek te schrijven. Hij volgt daarmee Annemarie van Heijningen op die dit jaar de novelle Gewijde chaos publiceerde.

Het actieboek van Van de Kamp, met als werktitel De nacht die mijn leven voorgoed veranderde. Volgens de BCB, de brancheorganisatie voor het christelijke boeken- en muziekvak, is Van de Kamp als auteur toegankelijk en voor een breed publiek. “Zijn historische romans, die meestal gaan over het lot van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn aangrijpend en liefdevol geschreven.

Het boek wordt uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij KokBoekencentrum. Boekhandels doen de uitgave cadeau aan klanten tijdens de Week van het christelijke boek in maart 2022.

Lody B. van de Kamp (1948) studeerde aan de Talmoed Hoge­scholen in Montreux (Zwitserland) en Londen. Hij was als rabbijn verbonden aan de Joodse Gemeente van achtereenvolgens Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Hij publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbla­den en is vaste columnist van onder andere het Nederlands Dagblad. Ook geeft hij regelmatig spreekbeurten en gastcolleges over Israël en het Jodendom.

Van de Kamp schreef onder meer de jeugdroman Weeskinderen (2006) en de romans Oorlogstranen (2008), Alleen (2010), De Joodse slaaf (2014) en Sara, het meisje dat op transport ging (2016), alle verschenen bij Uitgeverij Mozaïek.