Logos Hope naar West-Afrika voor start campagne in Sahel

0
222

OM’s schip Logos Hope maakt binnenkort de oversteek over de oceaan naar Afrika. Momenteel ligt het in Santa Lucia, in het Caribisch gebied. OM laat weten dat het wordt ingezet voor de campagne die als uiteindelijke doel heeft de volken in de Sahel het evangelie te verkondigen.

Voor dit ambitieuze plan zijn mensen, gebed en financiën nodig, aldus directeur John  Maasland van Operatie Mobilisatie Nederland. Daarvoor houdt zijn organisatie op donderdag 4 november in Nijkerk een informatieavond. “Hier praten we je graag bij over de plannen, maken we live verbinding met het schip en bieden we allerlei mogelijkheden om onderdeel te worden van deze geweldige missie”, aldus Maasland in een bericht aan de OM-achterban.

Hij legt uit dat het plan niet zomaar is bedacht. “Door gebed maakte God duidelijk dat de focus nu ligt op de Sahel. Het aankomende half jaar zetten we alles op alles om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren voor de verspreiding van het evangelie in de Sahel.”

De eerste fase van het plan is om West-Afrika aan te doen. Daar wil OM minstens veertig Afrikaanse werkers werven om aan boord van het schip getraind te worden. “In landen Sierra Leone, Liberia en Ghana zullen we ons richten op het mobiliseren van de kerk en haar leiders om betrokken te raken bij het plan voor de Sahel.” Vervolgens worden de werkers uitgezonden naar de Sahel om daar zoveel mogelijk levende gemeenschappen van Jezus-volgers op te zetten. “We geloven dat de bediening van de Logos Hope vele levens zal bereiken met het geweldige nieuws van Jezus.”

Meer informatie en aanmelden kan op de website van OM Nederland.