Mercy Ships krijgt een eigen Suske en Wiske-uitgave

0
232

Standaard Uitgeverij brengt deze week een speciaal Suske en Wiske album uit. het verhaal speelt zich af rond de Global Mercy, het nieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships. Het stripboek, De Drijvende Dokters, is vanaf woensdag in de boekhandel verkrijgbaar.

Morgen wordt het eerste exemplaar aan bood van de Global Mercy gepresenteerd. Dat kan mooi, want het schip ligt in Antwerpen voor anker, nadat het ‘casco’ was afgeleverd bij een Chinese werf. Helena Vandersteen, dochter van Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske, is een van de sprekers.

In De Drijvende Dokters, een scenario van Peter van Gucht, laat tante Sidonia haar hart spreken als ze besluit zich in te zetten als vrijwilliger voor Mercy Ships. Maar al snel merkt ze dat er een aantal zaken niet in de haak zijn. Als Sidonia de zaak wil onderzoeken, verdwijnt ze spoorloos. Suske en Wiske snellen te hulp, maar komen tot hun ontzetting te laat om tante te redden. Een booswicht stelt alles in het werk om te voorkomen dat de Global Mercy Afrika bereikt. Als het schip toch besluit om door te varen, dreigt de tegenstander het schip te laten zinken. Een en ander eindigt in een zenuwslopende race tegen de klok.

De strip verschijnt naast het Nederlands ook het Frans, waar het album de titel Bob et Bobette – Les médecins amphibies heeft.

De Global Mercy wordt momenteel ingericht tot het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld. Aan boord zijn zes operatiekamers, 199 patiëntenbedden, een laboratorium, algemene poliklinieken en oog- en tandheelkundige klinieken.

Na een bezoek volgend jaar aan Rotterdam (van 26 februari tot 14 maart) hoopt het schip zijn eerste werkperiode te starten in Dakar (Senegal). Duizenden mensen kunnen hierdoor de medische zorg ontvangen die ze zo hard nodig hebben. Tegelijk worden lokale medische professionals getraind zodat zij de gezondheidszorg in het land blijvend kunnen versterken.