Muzikanten Adem Project zingen over de kerk

0
230

Het Adem Project bracht onlangs een nieuw lied uit. “Wij zien de kerk als brenger van licht, liefde en genade” zegt Filemon Peroti, bedenker en initiatiefnemer van Adem Project, een collectief dat bestaat uit jonge muzikanten, zangers en liedschrijvers die muziek maken voor de kerk van nu. “Het is ons verlangen dat de kerk weer teruggaat naar de basis en dat is Jezus. Hij is de hoeksteen, Degene die alles wat wij als mensen bouwen verbindt. En we hopen dat wanneer kerken dit lied over zichzelf uitzingen het kracht en moed geeft
om te gaan doen wat Jezus ons vraagt.”

Het Adem Project kiest bewust voor om liederen te schrijven in het Nederlands, juist omdat je zelf beter begrijpt wat je eigenlijk zingt. En tegelijkertijd door de rauwheid en echtheid in de taal, het lied ook echt harder binnenkomt. “We kiezen ervoor om de dingen op te schrijven zoals ze zijn. We zingen over storm, verdriet, leugens, over de barsten in het leven, over angst – niet in platgetreden zinnen of in verheven Bijbelse taal, maar gewoon zoals we met elkaar praten, zo zingen we ook met elkaar.”

De single Wij zijn Uw kerk is te beluisteren op YouTube en andere streamingsdiensten. Het komt op het album van het Adem Project dat in het voorjaar van 2022 uit komt. Aan het Adem Project doen onder andere William Wixley, Ann Michelle Lee, Abigail Martina, Filemon Peroti, Frank Austin, Amanda Lock, Christiana Bohorquez, Chesron Sminia en Pearl Jozefzoon mee.