NBG: 2021 was recordjaar voor digitaal Bijbellezen

0
206

Liefde, licht en vrede zijn voor het derde jaar op rij de meest gebruikte zoekwoorden van digitale bijbellezers. Psalm 23 is terug als populairste Bijbeltekst. En de NBV21 is hard op weg om de meest gebruikte vertaling te worden.

Een en ander blijkt uit het jaaroverzicht van bijbelplatform debijbel.nl van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). “Het jaaroverzicht laat zien dat Bijbellezers op zoek zijn naar positieve inspiratie uit de Bijbel”, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. “In de top-7 van meest gebruikte zoekwoorden staan naast de bovengenoemde drie ook hoop, wijsheid en vertrouwen. Verder zie je – bijvoorbeeld aan de meest gelezen blogs – dat mensen een weg zoeken in de coronacrisis.”

Online Bijbellezen werd dit jaar voor het eerst vaker gedaan met een mobiele telefoon dan met een laptop of desktop. Op debijbel.nl staan 35 vertalingen, Bijbel Basics en een schat aan informatie over de Bijbel. In totaal ging de Bijbel 21,3 miljoen keer digitaal open op dit Nederlands-Vlaamse bijbelplatform. Dat is een record: 25 procent meer dan de 16,9 miljoen keer in 2020. Het aantal bezoekers steeg van 1,1 miljoen naar bijna 1,3 miljoen. De twee topdagen waren 13 oktober, toen de vernieuwde vertaling NBV21 verscheen, en Bijbelzondag 31 oktober, elk met circa 82.000 bezoekers.

De NBV21 is in de app Mijn Bijbel nu al de meest gelezen Bijbelvertaling. Ook voor artikelen en blogs over de NBV21 was veel belangstelling.

(Foto: Pixabay/Firmbee)