Negen kogels, maar de Bijbel raakt ex-bendelid Leonel pas echt

0
223

Bible League Nederland brengt deze maand het verhaal van Leonel uit Colombia. Als hij besluit uit een drugsbende te stappen, wordt hij onder vuur genomen. Hij overleeft echter de negen kogels in zijn lijf en komt in de gevangenis tot bekering.

Leonel (foto) was drugsbendelid. “Ik ben veroordeeld wegens afpersing, ontvoering en moord. Ik hoorde bij een paramilitaire beweging die een groot deel van de drugshandel in Colombia beheerst. Ik was destijds op zoek naar een identiteit. En die vond ik daar. Toen ik besloot de bende te verlaten werd dat bijna mijn dood. Ik zat thuis op de bank toen twee paramilitairen binnenkwamen en begonnen te schieten. Ik rende naar buiten, sprong over een hek en verstopte me in een houten schuurtje. In het ziekenhuis bleek dat ik negen keer geraakt was. Gelukkig konden ze me daar helpen. De dreiging was echter nog niet voorbij. De paramilitairen zochten me op. De bewaker voor mijn deur was corrupt. Ik wist dat hij hen zou binnenlaten. Mijn moeder en vrouw begonnen te bidden en vlak voor ze er waren kwam er ineens een andere bewaker!”

“Daarna kwam ik in de gevangenis terecht. Doordat ik twee keer op een wonderlijke manier gespaard was, wilde ik meer over God weten. Een andere gevangene nodigde me uit voor Project Filippus. Ik deed mee met de Bijbelstudielessen en werd geraakt door het Woord van God. Ik stond versteld dat Hij zijn Zoon opgaf om iemand zoals ik te redden! Zijn woorden geven me de kracht om het vol te houden in de gevangenis. Ik nodig nu andere gevangenen uit om ook mee te doen.”

Bible League wil nu nog eens 3500 bijbels naar Colombinaanse gevangenissen brengen.