Nieuw lied tijdens Week van Gebed

0
192

Voor de Week van Gebed die tussen 16 en 23 januari wereldwijd gehouden wordt, schreven Jafeth Bekx van InSalvation en Kees Kraayenoord van Mozaiek Worship nieuw lied dat Huis Van Gebed heet. De tekst is onder andere gebaseerd op Ezechiël 37 waarin de roep klinkt tot opwekking. Juist kerken kunnen een lichtbron zijn die hoop geeft in de duisternis, aldus de makers.  

“Toen Jafeth Bekx het idee deelde voor een lied over de kerk als huis van gebed, was ik meteen enthousiast” zegt Kees Kraayenoord. “In Mozaiek leeft al jaren een sterk verlangen om als kerk ook een huis van gebed te zijn. We geloven dat de kerk geroepen is om in alle tijden, en juist nu, handen en voeten te geven aan Jezus’ hoop. Tegelijkertijd zien we hoe de kerk aan invloed en kracht inboet. Met dit lied wilden we de kerk woorden geven om terug te keren naar God, Hem te vragen om vergeving, vernieuwing en herstel. Zodat de kerk weer de beweging van herstel kan zijn waarvoor ze geroepen is.”

De tekst van het lied Huis van Gebed is deels gebaseerd op Ezechiël 37, waarin de roep klinkt tot opwekking. Mozaiek Worship en InSalvation namen gezamenlijk een clip op voor Huis van Gebed.

Boekjes voor Week van Gebed
Er zijn voor de Week van Gebed niet alleen dit lied, maar ook diverse boekjes gemaakt die thuis gebruikt kunnen worden om extra aandacht te besteden aan gebed in deze week.
Zo is er het kindergebedsboekje dat de Internationale Bijbelbond maakte in opdracht van de Raad van Kerken en MissieNederland. Aan het boekje werkten diverse organisaties mee zoals het Nederlands Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Interessant is dat ze ervoor kozen om verder na te denken over de ster uit het kerstverhaal. In de inleiding staat: ‘Die ster wees de weg naar de plaats waar Jezus geboren is. Hij geeft ons hoop omdat Hij het licht voor de wereld is. Daar mogen we deze week in het bijzonder voor bidden: dat we samen in en met Jezus’ licht daarvan iets laten zien aan elkaar en de wereld.’

Gezinnen
In het kindergebedsboekje staat bij elke dag staat een Bijbelgedeelte, een verwerkingsvraag, een gebed en een knutselopdracht.  Soms staat er een lied bij. Het boekje is bedoeld voor gezinnen en onder andere te bestellen via de HGJB (Hervormd Gereformeerde Jeugdbond). Meer informatie is ook te vinden op www.weekvangebed.nl Er is bijvoorbeeld ook materiaal voor tieners.