Noanna brengt ballad uit

0
238

Van de Nederlandse zangeres Noanna verschijnt op 18 juni een studio-opname van de ballad ‘Het spijt me’. Dit is haar eerste Nederlandstalige single. Ze werkte samen met producer Henk Pool. Het nummer waarin ook haar ukelele te horen is, is vanaf deze week op Spotify en andere online platforms te beluisteren.  

“Dit nummer neemt je mee in een verhaal waarin je jezelf wellicht herkent”, vertelt ze in een interview. “Misschien ben je iemand die zich vaak aanpast en zich verantwoordelijk voelt voor alles en iedereen. Je luistert naar anderen, maar niet naar jezelf. Sterker nog: je herkent je eigen innerlijke stem niet eens meer.”
Ze spreekt uit eigen ervaring: “Ik ontdekte dat ik mijzelf steeds weer overrulede, omdat ik andere mensen wilde pleasen, maar ook uit angst voor afwijzing, omdat ik bang was voor reacties van anderen. Op het moment dat ik dat inzag, leerde naar mijzelf te luisteren en op een gezonde manier mijn grenzen te bewaken, straalde dat kleine meisje in mij weer. Het zeggen van ‘het spijt me’ tegen dat onbevangen en vrije meisje, was de eerste stap van een innerlijke verandering die volgde.”

Vrolijker mens
De zangeres hoopt dat er van dit lied een positief signaal uitgaat. Ze zingt in ‘Het Spijt Me’: “Geef jezelf een kans, laat jezelf weer horen. Zoek het, voorbij de dag en de nacht, luister, naar de stem van je hart.” Ze vertelt iedere vrouw aan te willen moedigen dit lied naar zichzelf toe te zingen: “Het is tijd dat we bewust voor onszelf kiezen en ons hart gaan volgen. Dat kan zo egoïstisch klinken, maar dat is het niet. Iedere keer als je weer de grenzen van wat je eigenlijk het liefst wilt overschrijdt, mag je beseffen dat je gewoon ‘sorry’ mag zeggen tegen jezelf omdat het je verantwoordelijkheid is goed voor jezelf te zorgen. Ik geloof dat het zelfs je opdracht, je bestemming is om van jezelf te leren houden. Omdat je dan veel beter tot je recht komt en het leven een stuk leuker wordt. Je wordt er gelukkiger van, je wordt een vrolijker mens en dat is wat de wereld nodig heeft.”

Het lied is te beluisteren via deze link op www.noanna.nl