Oprichter Opwekkingsconferentie Peter Vlug sr. overleden

0
192

Afgelopen nacht is Peter Vlug sr., medeoprichter en oud-directeur van Opwekking, overleden. Samen met zijn vrouw Else Hoekendijk speelde hij in de afgelopen decennia een belangrijke rol in de ontwikkeling van de pinksterbeweging in Nederland.

Peter Vlug werd negentig jaar. Zijn vrouw overleed ruim twee jaar geleden, in november 2019 op 85-jarige leeftijd. Het werk van Opwekking had nog steeds zijn hart; hij was er – weliswaar op afstand – nog volledig bij betrokken. Toen vorig jaar de conferentie online werd gehouden ontstak hij nog het vuur dat tijdens het evenement brandt.

Ruben Flach, de huidige directeur van Opwekking, blijft zich Vlug sr. ook als zodanig blijven herinneren. “Ik heb hem persoonlijk leren kennen als een man die in vuur en vlam bleef voor het koninkrijk van God, vol van de Heilige Geest. Zelfs op hoge leeftijd sprak hij met onverminderde passie en bevlogenheid over zijn Heer en Heiland, en over wat Opwekking door Gods genade heeft mogen doen in Nederland. Dan straalden zijn ogen en herhaalde hij: Nederland heeft Jezus nodig, en voegde hij er aan toe: en ga met je tijd mee! Daarmee doelde hij op de digitale ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Wat een geestkracht en wat een voorbeeld!”

De Stichting Opwekking werd opgericht in 1960, als gezamenlijk initiatief met Ben en Wiesje Hoekendijk. Een familiekamp-ontmoeting tien jaar later tijdens Pinksteren groeide uiteindelijk uit tot de pinksterconferentie in Vierhouten. Die nam in de jaren 90 zo in populariteit toe, dat in 1996 moest worden uitgeweken naar de terreinen van Walibi in Biddinghuizen.

Op de website van Stichting Opwekking is meer te lezen over leven en werk van Vlug. De dankdienst bij Vlugs begrafenis is gepland voor vrijdagmiddag 18 februari in Voorthuizen.