Opwekking schat ruim 60.000 bezoekers te hebben gehad

0
156

De Opwekking Pinksterconferentie van afgelopen weekeinde had een bezoekersaantal van tussen de 60.000 en 65.000 mensen. Dat is de schatting van  Stichting Opwekking, die ook melding maakt van 55.000 unieke digitale bezoekers aan de conferentie.

De sing-in op zondagmiddag onder leiding van de Youth.Opwekking Band trok ongeveer 45.000 mensen. Niet alleen waren mensen naar het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen gekomen. Landen waren er zo’n twintig lokale zogenoemde Pinkstervuurtjes: campings of groepen die op afstand aanhaken bij de conferentie door bijvoorbeeld een dienst of seminar op afstand te streamen.

Zelfs op twee plaatsen in de Verenigde Staten en Brazilië werd meegekeken via het conferentieplatform, de plek waar ook alle programma’s uit de grote samenkomsttent, de diensten van Youth.Opwekking en een groot aantal seminars kan worden teruggekeken. Dat terugkijken kan gratis via www.digitalepinksterconferentie.nl.

Record collecte-opbrengst
De collectes brachten dit jaar een bedrag van een miljoen euro op, wat ook het beoogde doel was. Opwekking stond voor een flinke financiële uitdaging, doordat de kosten voor huur en verhuur met gemiddeld 20 procent zijn gestegen, hogere huurtarieven voor de terreinen werden gerekend en er algemene kostenstijgingen waren. De opbrengst van de maandagochtend-collecte is nog niet bekend. Die komt altijd volledig ten goede aan een aantal zendingsdoelen.

Liederen
Ieder jaar verschijnt met Pinksteren een nieuwe aanvulling op de bundel Opwekkingsliederen. Cd46 bevat dertien liederen die verspreid over het afgelopen jaar werden uitgebracht. Tijdens het concert op de zaterdagmiddag werden videobeelden gemaakt voor live-video’s van de liederen. Die komen binnenkort beschikbaar.

Foto © Opwekking