Pearl ervaart Pasen als een cadeau

0
361

Pearl Jozefzoon treedt op tijdens het gratis online paasconcert dat hulporganisatie Tearfund uitzendt op 3 april. Dat zij op het programma staat, is niet vreemd omdat ze in 2020 Genade, een speciaal album met paasliederen, uitbracht dat ook dit jaar veel beluisterd wordt. “Genade is het cadeau van God voor ons mensen. Die boodschap wil ik overbrengen.”

Op Genade staan bekende christelijke liederen zoals Via Dolorosa en O zie het Lam van God. Pearl Jozefzoon vertaalde ze. Enkele zijn ook vertaald door andere musici zoals Rikkert Zuiderveld, Elly Zuiderveld-Nieman en Reyer van Drongelen. Er staat een medley op waarin onder andere Meer dan rijkdom, Jezus Overwinnaar en Agnus Dei zijn opgenomen. Deze bekende liederen probeerde ze zoveel mogelijk in hun waarde te laten, maar ze heeft er wel op een mooie manier haar eigen stempel opgelegd en verrassende arrangementen en backing vocals toegevoegd. In het lied Via Dolorosa is zelfs een deel van de tekst in het Spaans. Pearl zingt het met heel haar hart. De gitaarklanken van Hanjo Fisser versterken de sfeer.

Gospel
Haar warme, gevoelige stem komt goed uit in O Genade dat mooi naar een climax toe bouwt. Het is bijzonder om dit bekende lied Oh Mercy door Pearl Jozefzoon in het Nederlands vertaald te horen. Je kunt op deze cd goed horen dat Pearl met gospelmuziek is opgegroeid. Ze werd geboren in Culemborg in een muzikale familie en zong in de band van de kerk en in een gospelkoor. Nu woont ze in Houten en heeft daar ook een gospelkoor opgericht. Ze ging in Tilburg naar het conservatorium en verhuisde na haar studie naar Utrecht. Vanuit deze stad wilde ze zoveel mogelijk in het land optreden. Ze deed mee aan de eerste editie van The Voice of Holland. “Dat programma heeft mijn solocarrière mogelijk gemaakt”, vertelt ze in een interview. “Tien jaar geleden zong ik meer popliedjes. Tegenwoordig focus ik ook veel op gospel en christelijke liederen.” Dit paas-album past goed bij.

Cadeau
Ze vertelt dat dit paas-album maken altijd een droom van haar was. “Ik ben dankbaar dat die droom is uitgekomen. Met twaalf songs geef ik jou een inkijkje in het leven en lijden van Jezus. Ik hoop dat mijn muziek jou bewust(er) maakt voor wat Hij deed voor ons.” Genade ervaart ze als een cadeau. “Genade is het cadeau dat God ons geeft zonder dat wij het verdienen. Vergeving van zonde, bevrijding van angst en bescherming van het kwaad. God zegt tegen mij: kom, maar te voorschijn. Het is veilig bij Mij. Ik sta heel dichtbij. Deze boodschap raakt mij diep in het hart. Dit was een vertrekpunt voor het maken van een eigen paas-cd.”

Voor het online paas-concert dat hulporganisatie Tearfund op 3 april uitzendt, mag ze enkele van haar liederen uitzoeken. Op het programma staat ook Mensenkinderen en er zijn bijdrages van Jurjen ten Brinke en Dorina Nauta. Het thema is: een Wereld van Verschil. Het concert start om 20.00 uur. Gratis tickets zijn te bestellen via: https://www.tearfund.nl/paasconcert