Peter van Dalen (CU) start blog over werk in Europarlement

0
239

Peter van Dalen start vandaag met de nieuwe podcast Met Peter in Europa. Hij geeft daarin als Europarlementariër voor de ChristenUnie een inkijkje in zijn werk. Ook wil hij antwoorden geven op vragen rond Europa en het Europese parelement.

Want wat doet een Europarlementariër eigenlijk? En kost die Europese Unie niet veel te veel geld? Mensen die geïnteresseerd zijn in de Europese politiek kunnen door de (sociale) media een aardig beeld krijgen van het werk van een Europarlementariër, maar die berichten zijn meestal erg kort. Van Dalen wil met zijn podcast “een totaalpakket aan informatie aanbieden”.

De laatste jaren hebben podcasts razendsnel aan terrein gewonnen en er zijn ook verschillende over Europa verschenen. Met Peter in Europa gaat specifiek over de ervaringen en de visie van de Europarlementariër zelf. Omdat Van Dalen nu in zijn derde mandaatperiode zit, kan hij veel vertellen over het reilen en zeilen van het Europees Parlement en hoe hij het werk zelf ervaart en beleeft.

De Eurofractie van de ChristenUnie heeft de professionele podcastmaker Zegert van der Linde in de arm genomen voor de productie, omdat hij als onafhankelijke partij met een frisse blik vragen kan stellen. Van der Linde: “Ik vind de Europese politiek heel interessant, maar het is voor mij wel een onbekende wereld. In deze podcast hoop ik op de stoel van de luisteraar te gaan zitten en de EU op een laagdrempelige manier wat dichter bij de mensen te brengen.” Van der Linde zal Van Dalen bevragen over zijn werk, maar wil ook stilstaan bij de politieke actualiteit.

De bedoeling is dat op elke tweede dinsdag van de maand een nieuwe aflevering van Met Peter in Europa verschijnt. De afleveringen zijn te beluisteren via Spotify en iTunes. Op 9 november 2021 komt de eerste aflevering online.

Foto © European Union 2021 – Source : EP