Schuilkelders geplaatst in Israël langs grens met Gazastrook

0
224

Met hulp van de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem (ICEJ) werd vorige week deze schuilkelder geplaatst ergens langs de grens met Gazastrook in Israël. Door toedoen van de ICEJ werden de afgelopen jaren 127 van dit soort bomvrije schuilkelders geplaatst in de buurt van Gaza.

“Deze schuilkelders zijn nodig, want met een raketaanval vanuit Gaza hebben de mensen in Israël slechts acht seconden tijd om een veilig heenkomen te zoeken”, aldus een bericht van de ICEJ. De organisatie heeft een actie lopen om nog meer van dit soort bunkers te kunnen bekostigen.

ICEJ meldt dat tijdens de geweldsuitbarsting van de afgelopen dagen meer dan duizend raketten vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurd. Die kwamen neer langs de grens met Gaza, in Ashdod en in Tel Aviv. Zo’n 200 van die raketten zouden overigens in Gaza zelf tot ontploffing zijn gekomen, met doden en gewonden tot gevolg.

“Terwijl we deze dagen een leidersvergadering hadden met de ICEJ-leiders van de hele wereld via zoom, gingen de luchtalarmen af en ook onze ICEJ-staf moesten naar hun schuilkelders, omdat er raketten werden afgevuurd op Jeruzalem. Dit was sinds 2014 niet meer voorgekomen”, aldus ‘ambassadepersoneel’ in Nederland.

Bron en foto: IJEC.