Baby en dertien kinderen bevrijd van misbruik voor webcam

0
267

De politie in de Filipijnen heeft, in samenwerking met International Justice Mission (IJM), een baby van drie maanden bevrijd van seksueel misbruik voor het internet. Nog dertien andere kinderen, in de leeftijd van twee tot zeventien jaar , kregen de vrijheid. De reddingsoperatie vond plaats op het eiland Luzon.

Drie vrouwelijke verdachten en een mannelijke verdachte zijn gearresteerd. De kinderen worden opgevangen en krijgen traumazorg. Zeven van hen zijn kinderen van een van de vrouwelijke verdachten. Eerder dit jaar stuurde zij beelden van kindermisbruik naar een 69-jarige Australische zedendelinquent in ruil voor geld. De Australische federale politie arresteerde deze man in maart en sloeg vervolgens alarm bij het Philippine Internet Crimes Against Children Center (PICACC).

In het PICACC werkt de Filipijnse politie samen met NGO’s en justitiële organisaties, waaronder IJM en de Nederlandse politie. De Nederlandse politie is bij dit centrum betrokken omdat de vraag naar misbruik van Filipijnse kinderen ook vanuit ons land komt. Tijdens de operatie werden allerlei bewijsmaterialen in beslag genomen, waaronder verschillende betalingsbewijzen met buitenlanders als afzenders.

Op de Filipijnen zijn vele duizenden kinderen het slachtoffer van misbruik voor internet. In De Filipijnen strijdt IJM sinds 2016 tegen deze vorm van kindslavernij, door kinderen te bevrijden en traumazorg te geven en zij die het misbruik faciliteren voor het gerecht te dagen. Op die manier zijn ruim 300 kinderen bevrijd en tientallen criminelen opgepakt.

Bron: International Justice Mission. Foto: WCPC-LFU