Pro-life campagne in tien steden leidt tot confrontatie en bijval

0
155

Pro-life campagne Stirezo hield de afgelopen week in tien steden in Duitsland, Nederland en België een straatcampagne. Dat gebeurde in samenwerking met TFP-studenten en lokte veel reacties uit, zowel pro als contra.

TFP Student Action is een beweging van jonge vrijwilligers en de afkorting staat voor ‘gemeenschappen voor de verdediging van traditie, gezin en bezit’ (Engels: tradition, family, property). Ze staat voor traditionele morele waarden op campussen, scholen en op straat.

Ze is geïnspireerd door het onderwijs van Rooms-Katholieke Kerk en ‘staat in de frontlinies van de culturele oorlog, werkend aan het herstel van de waarden van de christelijke beschaving’.

Het doel van de actie was het publiek ‘informatie te geven over abortus en de noodzaak om als Europa de pro-life weg in te slaan’. De campagne begon in Aken, deed in Nederland onder andere de Bloemenhovekliniek in Heemstede aan en eindigde in Gent, waar het tot een controntatie met lbgti-demonstranten kwam.

Dat gebeurde op het plein bij de Sint-Baafskathedraal. “Daar wachtte een menigte van minstens vijftig lbgt- en pro-abortusactivisten ons op met een enorme regenboogvlag”, aldus het verslag. Tegenover het Credo dat de dertig studenten zongen, scandeerden de voorstanders van vrije abortus ‘My body, my choice!’ gevolgd door het zingen van een lied met het refrein ‘f*** you!’ De conclusie van Stirezo’s Hugo Bos: “We hebben veel tegenstand ontmoet, maar ook heel veel mensen aan het denken gezet over abortus en het recht op leven van ieder kind.”

Foto: De demonstranten tegenover elkaar in Gent.