Report after landing: MAF doet verslag tijdens Open Dag

0
131

‘Report after landing’, dat is wat bezoekers komende zaterdag krijgen, tijdens de Open Dag die MAF Nederland dan op Vliegveld Teuge houdt. Ze gaan horen, zien en beleven wat er in de afgelegen dorpen elders op de wereld gebeurt nadat het vliegtuig is geland.

Dat is ook wat in de praktijk gebeurt. Vlak voor de piloot zijn landing inzet meldt hij de luchtverkeersleiding: “Report after landing”. Hij praat even niet met de toren en richt zich helemaal op een veilige landing ergens in de jungle. Na de landing zal hij zich weer melden en verder rapporteren.

Tussen de vliegtuigen in de hangar nabij Apeldoorn vertellen piloten over hun uitdagende werk in de meest afgelegen gebieden ter wereld. Over de wonderen die zij meemaken, de dilemma’s in het werk en de leiding van God die zij ervaren. Verder is er te genieten van de authentieke smaken en geuren van landen waarin MAF vliegt.

Het officiële programma omvat een aantal seminars, die verschillende facetten van het werk van de organisatie belichten. Zoals ‘Als Afrika je thuis wordt’, ‘Vergeving, ook na de oorlog’ en eentje waarin Joost en Ruth de Wit vertellen waarom zij van Boeing-piloten overstappen naar een Cessna, het ‘MAF-vliegtuig’.

De dag duurt van half tien tot vijf uur. Alle informatie is te vinden op de website van MAF Nederland. Aanmelden (via de site) is nog mogelijk. De rondvluchten zijn allemaal al volgeboekt.

Foto: Pixabay/David Hook