‘Jood en Jezus’

0
323
In ‘Jood en Jezus’ neem Ineke Koops de lezer mee naar haar traumatische verleden. Zonder veroordeling richting haar familie beschrijft ze de feiten over haar onveilige jeugd en wat het met haar gedaan heeft. Als een ervaren schrijfster ‘tekent’ ze haar weg van herstel. Dat herstel kwam niet met de vele gesprekken met zorgverleners, maar dat kwam doordat ze Jezus de ruimte in haar leven gaf.

Boekrecensie door Rineke Peterson

Op oudere leeftijd riep God haar specifiek voor het werk onder Palestijnen. Terwijl ze zich bevond op de Westelijke Jordaanoever, midden in Palestijns gebied, begon bij haar een denkproces. Wat zij zag gebeuren bij zowel Palestijnen als Joden, leek een bijzondere parallel te vertonen met haar eigen leven. Heel mooi beschrijft ze deze parallel en weet ze alles met Bijbelteksten te ondersteunen.

Voor een boek wat in eigen beheer is uitgegeven, heeft dit boek mij in positieve zin verrast. Het zit taalkundig gezien goed in elkaar, de opbouw van het boek is uitstekend en de inhoud is absoluut de moeite waard om te lezen en over na te denken. Omdat Ineke Koops alles zelf heeft doorleefd, komt dit boek niet over als een theoretische preek, maar heeft het de autoriteit van een ‘gezaghebbende’. Erg mooi boek. Aanrader met stip.

Jood en Jezus, Ineke Koops, 100 pagina’s, ingenaaid, uitgeverij Boekscout, ISBN 9789402245233, Prijs: € 16,99