Vrij en moedig leven met God

0
304
Wil jij echt volwassen worden? Durf je eerlijk naar jezelf te kijken en de verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen? Heb je last van spanningen en vermoeidheid en wil je daar van af? Dan kan ik dit boek van harte aanbevelen.

Door: Rineke Peterson

Het uitgangspunt van dit boek is waar je je identiteit uit haalt; is dat vanuit wie jij bent of vanuit Wie er met je mee gaat. Het fundament van dit boek is Wie jij bent in relatie tot God. Jij bent door Hem vergeven, dus jij bent oké.

In dit boek wordt gebruik gemaakt van de Karpmansdriehoek. De schrijfster noemt dit model de dramadriehoek. Hoe het heet doet er verder niet toe. Wat belangrijk is, is dat het model een goede illustratie is van hoe mensen met elkaar communiceren in een conflict en wat het resultaat is. Als dit helemaal nieuw voor je is, lijkt het misschien wat lastig, maar de schrijfster gebruikt voldoende voorbeelden om uit te leggen hoe het werkt. Het is dus goed te volgen.

Wat er wordt besproken is slachtoffergedrag, aanklagergedrag en reddergedrag. Hoe herken je bepaald gedrag bij jezelf en bij andere mensen? Hoe kom je er vrij van? Verder bespreekt de schrijfster o.a. nog onderwerpen als het nemen van verantwoordelijkheid, vergeven en loslaten.

De schrijfstijl van het boek is prettig en de toon positief. Het boek heeft mij de ogen geopend voor mijn eigen manier van communiceren en waar ik dit veranderen mag. Als je dit boek serieus leest en de inhoud gaat toepassen, dan brengt dat vrijheid, ontspanning, minder conflicten en minder ziektes in je leven. Mijn conclusie: Topper!

Marieke Meijer, Vrij en moedig leven met God. Paperback, 152 pagina’s. Uitgeverij Buijten & Schipperheijn. ISBN 9789058818331. Prijs € 15,35. Kilk hier om dit boek te bestellen in de Uitdaging webshop.