Sound of David schrijft troostlied

0
104

Singer-songwriter Rik Marius (36) van het muziekcollectief Sound of David lanceert zijn nieuwste muzikale productie getiteld ‘Stiller In Huis’. De Utrechter Marius schreef het nummer voor zijn tante en nichtjes, vlak na het overlijden van zijn oom. “Als ik het verdriet van lieve mensen in mijn omgeving zie, dan raakt me dat. Je kunt het leed niet verzachten. Maar wat kun je wel doen? Ik wilde met het lied ‘Stiller In Huis’ een beetje troost bieden. Dat was mijn manier om te zeggen: ik denk aan jullie.”

Stiller in huis’ is inmiddels de negende compositie die de in de biblebelt opgegroeide, gelovige zanger in eigen beheer uitbrengt. Het lied, waarvoor hij de tekst en de muziek schreef en de meeste instrumenten bespeelde, is vanaf onder andere te beluisteren via Spotify en YouTube.

Rouwproces
Zijn oom zakte in elkaar tijdens het hardlopen en overleed. “Ik heb ‘Stiller In Huis’ vlak voor de begrafenis geschreven. Ik heb er veel bij gehuild, maar de woorden en muziek boden mij ook troost. Ik wilde iets voor mijn tante en nichtjes schrijven om mijn betrokkenheid te laten zien, als steun in het rouwproces. Het liedje gaat over verlies en over moeten loslaten. Ik hoop dat dit lied mensen ruimte geeft en ze de tijd nemen die ze nodig hebben in het rouwproces zodat ze samen met God het verlies een plek kunnen geven.”

Luca Genta
Rik Marius werkte een jaar aan zijn nieuwe productie. In 2021 nam hij al een proefversie op, die hij later met zijn vaste co-producent Luca Genta (cello en bas) verder invulde. Het resultaat staat nu online. Marius: “Zowel online als offline krijg ik best toffe reacties op mijn muziek. Dat is ook mijn drijfveer. Naast mensen staan via mijn muziek en hun hart verbinden met God.”
Sound of David maakt muziek geïnspireerd door het voorbeeld van de psalmen. “Alle gevoelens en emoties van verdriet en vreugde, hoop en wanhoop, angst en opluchting, wraak en vergeving, klacht en het roemen van God komen erin naar voren. Psalmen helpen ons om eerlijk voor God te verschijnen. Ze helpen ons in verbinding met God te blijven.” Meer informatie: www.soundofdavid.nl