The Passion volgend jaar uitgezonden vanuit Harlingen

0
592

Editie 2023 van The Passion wordt gehouden in Harlingen. Dat heeft KRO-NCRV bekendgemaakt. Wie het paasverhaal op Witte Donderdag, 6 april, komen spelen wordt begin volgend jaar bekendgemaakt.

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV, kent de diepste betekenis van het paasfeest en vindt het daarom belangrijk het eeuwenoude paasverhaal te blijven vertellen, weliswaar in een modern jasje met actuele elementen: “Het brengt mensen met elkaar in verbinding, laat kijkers anders kijken en helpt een handje om het anders te doen.”

Het is ook al zo leuk dat dat samenbrengen van mensen ook weer echt kan. “Dat maakt het live-evenement extra bijzonder.” Ook burgemeester Ina Sjerps – zij is “trots” – kijkt uit naar de komst van het muzikale evenement in de stad van de ‘ouwe seunen’. “We laten Nederland graag kennis maken met de veelzijdigheid van onze gemeente en inwoners.”

Bartiméus Fonds
Naast de vaste partners als de Protestantse Kerk in Nederland en Kansfonds voegt dit jaar het Bartiméus Fonds zich toe als nieuwe partner van The Passion. Bartiméus Fonds maakt zich hard voor een samenleving waarin mensen met een visuele beperking voluit kunnen meedoen. Het zet zich in voor onder andere audiodescriptie, waarbij een stem beschrijft wat er op de televisie is te zien. Dat zal ook tijdens The Passion het geval zijn.