Top2000-kerkdiensten in zeker vijftig kerken in het land

0
168

Wie iets heeft met wereldse popmuziek én met (de boodschap van) de kerk kan nog meedoen met het eindejaarsverschijnsel Top2000-kerkdienst. Vijftig kerken, verspreid over het hele land, hebben zich daarvoor inmiddels aangemeld.

Wie zich nog officieel bij die lijst wil voegen kan zich nog gewoon aanmelden. Initiatiefnemer en predikant Fred Omvlee heeft voor een informatieve website gezorgd, waar aanmelding mogelijk is.

Als hulp bij de organisatie is er ook een RSS-feed, waarmee iedere dag de updates op een website geplaatst kunnen worden of in een mobiele app, bijvoorbeeld Donkeymobile-app en Scipio-app. Wie die feed wil ontvangen kan mailen naar info@top2000kerkdienst.nl.

Heilige Herrie
Heilige Herrie, een initiatief van Corjan Matsinger, heeft ook een lijst met meer dan 777 popsongs die de Bijbel raken, zogenaamde crossovers tussen (christelijk) geloof en popmuziek. Dat kan zijn door een letterlijk citaat, een verwijzing of een ‘knipoog’ naar een gebeurtenis, een persoon of een plaats in de Bijbel.

Het is mogelijk de lijst te downloaden, een nieuwe song door te geven en zo Matsinger te helpen in het ontwikkelen van een podcast-serie waarin de verhalen achter de songs tot leven komen.

Foto: Pixabay/Marvin Ahlers