Uitgeverij Van Wijnen vestigt zich bij collega’s in Amersfoort

0
149

De samenwerkende uitgeverijen Buijten & Schipperheijn en Vuurbaak (Amersfoort) gaan de activiteiten van Uitgeverij Van Wijnen (Franeker) voortzetten. In december kondigden de eerste twee al een samenwerking aan, die op 1 januari in Amersfoort gestalte kreeg.

Alle drie genoemde uitgeverijen geven boeken uit die zijn gestempeld door de christelijke traditie en vooral gericht zijn op de betekenis van de Bijbel voor persoonlijk en maatschappelijk leven. Tegelijk leggen bestrijken ze uiteenlopende aandachtsgebieden en publiceren ze verschillende media. Die verschillende uitgaven blijven naast elkaar bestaan, maar zullen in toenemende mate op elkaar worden afgestemd, waardoor een breed en kleurrijk palet ontstaat, aldus de uitgeverijen in een persbericht.

Van Wijnen geeft theologische en historische boeken uit, romans en facsimile-uitgaven. Bekende titels zijn de boeken van Tim Keller, Tom Wright en de Bachbijbel. Buijten & Schipperheijn is actief op de gebieden geloofsonderwijs, kerkelijke informatie, de betekenis van christelijk geloof voor wetenschap en maatschappelijke verantwoordelijkheid  en recreatie met oog voor natuur en cultuur. De Vuurbaak geeft boeken en magazines uit in verschillende rubrieken, zoals populaire theologie, Bijbelstudie, (jeugd)fictie en christelijk leven.

Dankbaar
Uitgever Dingeman van Wijnen zal voorlopig nog intensief betrokken zijn bij de ontwikkeling van de uitgeverij die zijn naam draagt. Hij zegt: “Ik hoop nog een tijdje voort te kunnen in dit prachtige vak; maar dan zonder de eindverantwoordelijkheid. Dat stemt me dankbaar.”

Guido Sneep, uitgever in de combinatie van Buijten & Schipperheijn en Vuurbaak: “Van Wijnen is net als wij steeds op zoek naar de vitaliteit van de christelijke traditie. Wij zijn blij dat de boeiende uitgaven van Van Wijnen onze gezamenlijke programma’s gaan verrijken en onze positie in de boekhandel versterken.”

Foto: Pixabay