Uitgevers Buijten & Schipperheijn en Vuurbaak gaan samenwerken

0
210

De christelijke uitgeverijen Buijten & Schipperheijn (Amsterdam) en Vuurbaak (Amersfoort) gaan intensief samenwerken. Met ingang van 1 januari vestigen ze zich op de huidige locatie van Vuurbaak in Amersfoort.

De beide fondsen blijven wel afzonderlijk, naast elkaar bestaan, maar zullen volgens hun gezamenlijke persbericht ‘in toenemende mate op elkaar worden afgestemd, waardoor een breed en kleurrijk palet ontstaat’. Niet alleen de redacties gaan nauw samenwerken, ook de afdelingen productie, promotie, verkoop en distributie.

Paul van der Niet van Vuurbaak zegt: “We herkennen elkaar in de missie en identiteit. En wat betreft publicaties en talent vullen we elkaar juist aan. Als Vuurbaak zullen we naast onze bekende merken ons blijven richten op vernieuwende concepten.”

En Guido Sneep van Buijten & Schipperheijn: “Beide uitgeverijen zijn voortdurend op zoek naar hoe de Bijbel steeds opnieuw vruchtbaar kan zijn voor ons leven, op manieren die eigen zijn aan deze tijd. De manier waarop Vuurbaak en Buijten & Schipperheijn daaraan in verschillende media vormgeven, is meer complementair dan overlappend. Zo heeft Buijten & Schipperheijn bijvoorbeeld publicaties op het gebied van filosofie, geloof en wetenschap, maar ook een groen recreatief programma.”

Sneep wijst erop dat er feitelijk al sprake is van een ‘hartelijke samenwerking’ en dat er nu een ‘sterke en efficiënte combinatie’ ontstaat ‘met een stevige marktpositie’.

(Foto Pixabay/congerdesign)