EO-tv op zondagmorgen wordt meer ‘verhalenprogramma’

0
210

De EO vernieuwt vanaf 9 januari de zondagmorgen op NPO 2. Bert van Leeuwen (foto) presenteert dan voor het eerst EO Life. Het wordt een ‘zingevingsmagazine’, waarin hij gasten ontvangt die komen vertellen over geloof, de kerk en hun persoonlijke verhalen.

Met de komst van EO Life verdwijnen de BEAM-kerkdienst, Zie Je Zondag, Nederland Zingt Dichtbij en de zondagse uitzending van EO Metterdaad als aparte programma’s. Wel komen veel van de elementen van die terug in EO Life. Met Bert van Leeuwen als presentator hoopt de EO een ‘herkenbaar, inspirerend programma te maken dat voor een breed publiek, christelijk en seculier, interessant en relevant zal zijn’.

In de eerste uitzending zijn de gasten Gor Khatchikyan, Neo de Bono en Lise van der Eijk. Van der Eijk is programmamaker bij EO Metterdaad. Ze is in Moldavië geweest voor opnames en komt daarover praten. De Bono heeft al zijn geld weggegeven en woont en werkt nu in de Haagse Moerwijk. IC-arts Khatchikyan was afgelopen jaren veel in de media en staat bekend als iemand die ondanks alles positief blijft. De meditatie is van EO-presentator Jurjen ten Brinke. EO Life kent verschillende vaste rubrieken, waaronder De Engel waarin iemand die iets heeft betekend voor een ander, wordt verrast.