Universiteit Antwerpen biedt plek voor beleving spiritualiteit

0
202

Studenten en medewerkers van de Universiteit Antwerpen kunnen voortaan terecht in de Narthex als ze een plek voor bezinning en ontmoeting zoeken. Het is een zogenaamde multifaith-ruimte, met daarin centraal een (gestileerde) boom. Bomen spelen een rol in alle religies.

De universiteit wil mensen ‘die weinig voeling hebben met religie, een plaats geven waar ze iets van spiritualiteit kunnen beleven’. Ze noemt zichzelf ‘actief pluralistisch’ en investeert tijd en aandacht aan spiritualiteit en zingeving bij studenten. De universiteit beschikt reeds lang over drie stille ruimtes, een op elke campus.

Maar om studenten die weinig voeling hebben met religie, toch een plaats te geven waar ze iets van spiritualiteit kunnen beleven, besloot de universiteit een multifaithruimte in te richten in het portaal van de Ignatiuskapel in de Prinsstraat (foto), in het hart van de Stadscampus. “De ruimte dankt haar naam aan die locatie. De narthex verwijst immers naar de voorhal of het portaal van een kerkgebouw. Het wordt een warme ruimte voor bezinning en ontmoeting”, zegt pastor Gert Van Langendonck.

De Narthex is elke werkdag van 8.30 tot 16.30 uur vrij te bezoeken (ingang Prinsstraat 13). Iedere bezoeker heeft de mogelijkheid om een boodschap achter te laten, in gesprek te gaan met andere mensen of een (elektronisch) kaarsje aan te steken.