Veel belangstelling voor levenslessen Anne van der Bijl

0
108

De serie Levenslessen van Anne van der Bijl, de in september overleden oprichter van Open Doors, slaat aan bij een groot publiek. Meer dan 1700 mensen hebben zich ingeschreven voor de huidige reeks van zeven levenslessen. 

Die omvang van die belangstelling heeft Open Doors verrast. “Brother Andrew was wereldberoemd, maar in Nederland was hij een gewone man. Toch heeft zijn overlijden veel losgemaakt. We krijgen veel persoonlijke verhalen van mensen terug over hoe broeder Anne mensen inspireerde betrokken te raken bij Open Doors.”, aldus Klaas Muurling, medewerker van het eerste uur bij Open Doors.

In de serie komt Anne van der Bijl als het ware zelf aan het woord, met quotes, in video- en geluidsfragmenten. “Als we hopen op een verandering in de wereld, dan moet die verandering in onszelf beginnen”, is een van zijn (geregelde) uitspraken.

Met zijn uitgesproken en soms tegendraadse standpunten blijkt de gewezen Bijbelsmokkelaar nog veel mensen aan te spreken, aldus Open Doors.

Het is nog steeds mogelijk om in te tekenen voor de online serie. Gedurende zeven weken is er dan elke week een levensles te bekijken en te beluisteren.