Voortaan alleen als vriend naar de Nederland Zingt Dag

0
173

De EO hoopt op 22 oktober na twee jaar van afwezigheid weer een Nederland Zingt Dag te houden. Financieel is de organisatie van het zangfestijn in de Jaarbeurs in Utrecht nog niet rond. De omroep vraagt bezoekers om, bij het kopen van een ticket, vriend te worden van Nederland Zingt.

Met andere woorden: om een ticket te kunnen kopen moet de bezoeker vanaf nu vriend zijn Nederland Zingt. Net als bij de EO Jongerendag doet de EO dus een financieel beroep op het publiek. Directeur Arjen Lock licht toe: “We zijn ons ervan bewust dat de kosten hiermee hoger uitvallen dan de vorige jaren. Dat is echt nodig om deze dag te blijven organiseren, want een Nederland Zingt Dag is een duur evenement.”

Wie vriend wordt heeft voor vijf euro per maand een blijvende verbinding met het programma. De steun draagt ook bij aan de tv-uitzendingen en alles wat Nederland Zingt online doet. Ruim 4000 mensen zijn inmiddels vriend van Nederland Zingt. Op 25 april start de ticketverkoop. Vriend worden kan op eo.nl/vriend.

Hoge ambities
“De EO blijft investeren in de Nederland Zingt Dag”, aldus directeur Lock, “maar helaas kunnen we niet meer zo’n grote eigen bijdrage leveren als andere jaren. We hebben te maken met hoge ambities en stijgende kosten waarin we afhankelijk zijn van het geld dat leden en donateurs aan de EO geven. Bij de financiering van de EO-Jongerendag kozen we voor fondsenwerving, bij dit evenement vragen we de bezoekers om vriend te worden van Nederland Zingt.”