Willem Smouter aan de slag als gemeenteadviseur bij Kerkpunt

0
205

Met ingang van 1 januari gaat ds. Willem Smouter (64) aan de slag als gemeenteadviseur voor Kerkpunt. Hij zal zijn ervaring inzetten voor kerken die nieuwe wegen willen inslaan of ‘waar het flink rommelt’, aldus bericht Kerkpunt.

Cors Visser, directeur van Kerkpunt, is verheugd over de komst van Willem Smouter: “Willem is een zeer ervaren predikant en bestuurder. Met zijn kennis, zijn opleiding als interim predikant en als persoon kan hij kerken echt verder helpen. En niet onbelangrijk: hij heeft een groot hart voor lokale kerken.”

Smouter zelf ziet het als een mooie stap. “Al heel lang hoopte ik de laatste jaren van mijn loopbaan te kunnen besteden aan ondersteuning van plaatselijke kerken en collega’s. Dat ik de opgedane ervaring nu via Kerkpunt kan inzetten, vind ik een prachtige uitdaging. Ik hoop steeds goed te luisteren en daar de advisering op af te stemmen.”

Smouter blijft voor 50 procent verbonden als predikant aan de Nederlands Gereformeerde Kerk in Apeldoorn. Hij studeerde theologie in Amsterdam en Apeldoorn en rondde in 2018 een opleiding tot interim predikant af. Hij bekleedde diverse bestuursfuncties in en buiten de kerk. Zo was hij onder andere voorzitter van de Evangelische Alliantie, voorzitter van de Landelijke Vergadering van de NGK, bestuurslid van New Wine en is hij momenteel voorzitter van de Raad van Toezicht van de Evangelische Omroep.

Bij Kerkpunt zal Smouter samenwerken met acht andere adviseurs op het gebied van gemeenteontwikkeling, jeugdwerk, diaconaal- en missionair werk. Kerkpunt is de fusie van het Praktijkcentrum, de Nederlands Gereformeerde Toerusting en het Diaconaal Steunpunt. De organisatie komt voort uit de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken.