Presentator Andries Knevel en EO nemen afscheid van elkaar

0
248

Na 43 jaar samenwerking nemen de EO en presentator Andries Knevel per 1 december afscheid van elkaar. Ter ere van het afscheid regelt de EO een klassiek black gospel concert voor hem. 

Knevel was sinds 1978 bij de EO betrokken. Naast zijn rol als presentator was hij ook jarenlang bestuurslid van de omroep. “Het programma Het Elfde Uur was een instituut, waarin hij het gesprek aanging met toonaangevende politici, schrijvers en inspirerende gelovigen. In Knevel op Zaterdag en in de late-night talkshow Knevel & Van den Brink zette hij dat voor een groot publiek voort”, aldus de EO.

EO en Knevel zeggen in dankbaarheid afscheid van elkaar te nemen. Volgens de EO is de presenator van groot belang voor de omroep geweest. EO-directeur Arjan Lock: “Andries heeft de EO kleur gegeven door vanuit zijn geloof het maatschappelijk debat te voeren. Geleid door zijn grote betrokkenheid op samenleving, kerk en wetenschap voerde Andries in Andries en Andries en de Wetenschappers intrigerende gesprekken met wetenschappers, medegelovigen op pioniersplekken en andersdenkenden. Hij heeft wetenschap en geloof bij de EO op de kaart gezet. Andries heeft zich al die jaren met hart en ziel ingezet voor de EO. Daarvoor zijn we hem zeer erkentelijk en willen we hem van harte bedanken met een passend afscheid.”

Andries Knevel zelf zegt over zijn afscheid: “Dankbaar maar ook met enige weemoed kijk ik terug op een prachtige en intense periode uit mijn leven. Werken voor de EO was voor mij ook en vooral bezig zijn voor het Koninkrijk van God. Dat werk zal, bij leven en welzijn, op een andere wijze mijn passie blijven houden.”

Foto © Ruben Timman