Wim Bevelander kondigt album aan

0
245

Als singer-songwriter en spreker reist Wim Bevelander al 40 jaar door het land. Een enkele keer met een band, vaak simpel met een akoestische gitaar, maar vrijwel altijd met zijn eigen Nederlandstalige liedjes. Zijn doel is teksten schrijven die je raken, doen glimlachen en tot nadenken stemmen. Eind september komt het album uit waarop het jubileumconcert dat hij in mei gaf in zijn woonplaats Dordrecht te beluisteren is. Bevelander werd begeleid door verschillende muzikanten die ook op diverse cd’s hebben meegespeeld. Daarnaast zong zangeres Elise Mannah mee.

In 1983 verscheen de eerste geluidsdrager van Wim Bevelander waarna er nog vele zouden volgen. In de studio’s waar de songs in de loop der jaren werden opgenomen werkte een keur aan sessiemuzikanten mee. Een aantal nummers werd ‘live’ geregistreerd.

15 jaar werkte Bevelander mee in de selectiecommissie van Stichting Opwekking voor het samenstellen van een jaarlijkse kinder-cd. Ook daarvoor schreef hij liederen, net als voor Highway Music. Veel van die songs kwamen terecht op een van de vijf kindercd’s die van hem zijn uitgebracht. Bevelander heeft gewerkt als basisschoolleraar, was opleidingsfunctionaris en begeleider BZW bij De Hoop ggz en gaf les aan leerlingen van het vmbo. Daarnaast was hij lange tijd zangleider, jeugdleider en enkele jaren kerkelijk werker in dienst van een Evangeliegemeente. Momenteel is hij voornamelijk actief als zelfstandig spreker, zanger en tekstschrijver. Hoewel zijn wortels in Brabant liggen, woont Wim met zijn vrouw al lange tijd in Dordrecht, evenals zijn vier zoons met partners en kinderen.

Onlangs nam hij een nieuw lied op dat ‘Harten delen’ heet en beschikbaar is op de mediaplatforms als single. Eind september vindt de release plaats van het album LIVE in Dordrecht met 13 nummers. Meer informatie: https://wimbevelander.nl/