Your Kingdom come

0
217

Dit is de cd van Terry’s bediening in 2021. Hij noemt zijn muziek Koninkrijksworship. Bedoelt voor Hem en Zijn discipelen. Rustige zang en concertmuziek om God en de Here Jezus mee te vereren. Naast de zang bespeelt Terry keyboards en een flügelhoorn. Hij wordt bijgestaan door de Stadsfilharmonie van Praag en andere artiesten (ruim 70 zangers) op diverse instrumenten (drums, bas, trompetten, hoorns, akoestische gitaar en harmonica).

Met ‘Greeting’ opent Terry zijn cd en verwelkomt de luisteraars. Een uitnodiging om God te prijzen. Het lied ‘Lord You’ve been good’ is een rustig en warm concertnummer. Opgeroepen wordt om God toe te zingen om wat Hij gedaan heeft wat reden is om Hem te prijzen.

Het lied ‘I surrender all’ heeft een lange muzikale intro van Terry op zijn flügelhoorn. Daarna volgt een lied waarin het overgeven aan God centraal staat. Het langste nummer op deze cd is ‘I have found the One’. Terry zingt dit lied samen met een groot koor. Het is een belijdenis over wat de Here Jezus betekent voor Zijn discipelen.

‘I want to fall in Love’ is een herwijdingslied. Het drukt het verlangen uit om weer terug te keren naar de beleving zoals het eens was. Het lied ‘Oh the beauty/I love You Lord’, gezongen als duet met Terry’s vrouw Liz, verklaart Zijn schoonheid en hun liefde voor Hem. Het lied ‘There will never be’ is een belijdenis dat er Niemand is als Hij.

In het lied ‘Goodness of God’ (Bethel Music 2019) zingt Terry samen met een koor over Gods goedheid. Daarna volgt het lied ‘Teach us oh Lord’, waarin Terry God en Zijn Geest vraagt om ons te leren leven als discipel. Waarschijnlijk het beste nummer op deze cd.

Het titellied ‘Your Kingdom come’ is deels geïnspireerd op verzen uit het ‘Onze Vader’. Het wordt gezongen door een koor en Terry laat ook van zich horen. Het begint heel rustig en komt tot een climax. Het lied eindigt met een gebed aan God. Een van de beste nummers op deze cd en ook een van de langste.

De cd sluit af met de instrumentale bonus track ‘Someday’ van maar liefst 9,5 minuten. Het opent met rustig pianospel, waarbij een orkest zich aansluit. De bijgeleverde tekst beschrijft de ontmoeting met de Here Jezus. Waarschijnlijk het mooiste nummers op deze cd.

Evaluatie
Dit is mooie, rustige en bijzondere worship concertmuziek, dat soms filmmuziek lijkt. God en Zijn Zoon en Geest en hun goedheid staan erin centraal, maar ook de komst van Zijn Koninkrijk. Om van te genieten, tot rust te komen.

De koorzang en orkestratie is soms groots opgezet, uitbundig en professioneel, maar heeft ook heel subtiele momenten. Zo introduceert of herhaalt Terry de muziek melodieën van de liederen met de flügelhoorn wat een urban-jazzy accent geeft.

Terry’s zangstem is heel helder, gerijpt en mooi. Deze cd wordt zeker aangeraden.


MacAlmon, T., Your Kingdom come. 2021, New Glory Music LLC, Distributie: 3:16 Europe, c.70 min., € 14,95, ISBN: 195893279951.