Zorgeloos zomerkamp voor getraumatiseerde kinderen

0
249

De stichting Mensenkinderen gaat komende dit jaar in Armenië zomerkampen houden voor kinderen uit Armenië en Nagorno-Karabach. Op die manier kunnen ze even uit de depressieve sfeer komen, die het gevolg is van vooral de oorlog met Azerbeidzjan rond de enclave Nagorno-Karabach.

Het doel van Mensenkinderen is om voor minimaal 1.500 kinderen speciale zomerkampen te organiseren (en coronaproof). Tijdens het zomerkamp krijgen de kinderen goed en gezond voedsel, ze doen spelletjes, knutselen, zingen, krijgen Bijbelverhalen verteld en ze worden begeleid door kinderpsychologen. De kinderen zijn weg uit de dagelijkse misère en kunnen weer even zorgeloos kind zijn: met elkaar lachen, spelen en nieuwe vriendjes maken.

Het land heeft het afgelopen jaar vreselijke dingen meegemaakt. Door de oorlog met Azerbeidzjan werden duizenden kinderen uit hun vertrouwde omgeving weggerukt. Samen met hun ouders moesten ze halsoverkop vluchten naar Armenië om hun leven te redden. Veel kinderen hebben hun vader en broers in het oorlogsgeweld verloren. Andere kinderen zagen vader of broer gewond of gehandicapt van het front terugkeren. Gezinnen zijn ontheemd en worden getekend door groot verdriet. Ze moeten hun leven weer van de grond af opbouwen en zijn daarbij afhankelijk van anderen.

Meer informatie op de website van Mensenkinderen.