7 tips voor lang en gelukkig…

0
307
Gezien op de website van Marriage Week Nederland!

1. Als je tot je 23ste wacht met een serieuze relatie, heeft je huwelijk meer kans van slagen.
Mensen die op hun 18e gaan trouwen hebben 60% kans dat hun relatie stuk loopt. Wachten ze tot hun 23e, dan is die kans gedaald tot 30%.

2. De fase van verliefdheid duurt ongeveer een jaar.
Het chemische stofje dat vrijkomt in de eerste fase van verliefdheid neemt af na het eerste jaar. Het zou ook niet slim zijn om je nog langer zo sterk te focussen op één persoon met alle chronische kriebels, die daarbij horen.

3. Na verloop van tijd ontdek je dat je niet één persoon bent.
Als je gaat trouwen, ontdek je dat je twee verschillende mensen bent, die van elkaar verschillen. Het is niet altijd makkelijk om daar samen uit te komen.

4. Als je blij bent voor elkaar, heb je een betere relatie.
Als je partner goed nieuws krijgt, dan kun je dat vieren, negeren of jaloers zijn. Stellen die goed nieuws van de ander uitbundig vieren, zijn gelukkiger met hun relatie.

5. De gelukkigste huwelijken zijn tussen twee vrienden.
Relatief vaak zijn mensen, die erg tevreden zijn met hun huwelijk, ook elkaars beste vrienden, toonde in 2014 een Amerikaanse studie aan.

6. De kans dat je uit elkaar gaat is kleiner als je ongeveer even oud bent.
Uit dezelfde studie bleek dat koppels met vijf jaar verschil in leeftijd 18% meer kans hadden om te scheiden. Stellen die tien jaar scheelden, gingen zelfs 39% vaker uit elkaar.

7. Als je niet allebei iets doet in het huishouden leidt dit snel tot frustratie.
Meer dan 60% van de Amerikanen zegt dat samen het huishouden doen cruciaal is voor hun huwelijk. Je hebt samen meer tijd over als ieder de klusjes doet waar hij of zij het beste in is.

We voegen hier graag een achtste punt aan toe: Samen bidden!
Redactie Uitdaging