Aandacht voor Messiaanse Joden en urgentie van evangelie

0
223

Stichting Israël en de Bijbel geeft op Hemelvaartsdag aandacht aan de in Nederland ‘soms vergeten groep’ van de Messiaanse Joden. Dat gebeurt in Ede, met een gastspreekster uit het Beloofde Land.

In tegenstelling tot dertig jaar geleden kent vandaag bijna iedere Israëli wel iemand die in Jesjoea gelooft. Het Caspari Center publiceerde recent een onderzoek over de gemeenschap. Daaruit blijkt dat er inderdaad groei is, maar dat er ook wel kanttekeningen bij de cijfers zijn te plaatsen.

Bovendien, “wie zijn deze Messias belijdende Joden en wat is hun achtergrond? Welke rol spelen zij binnen de Israëlische maatschappij? Met welke uitdagingen hebben ze te maken? En vooral ook, wat verwachten zij van ons?”

Littekens
Vragen waarop de gast van de dag, Abigail uit Israël, als Messiaanse gelovige bij uitstek antwoorden kan geven. Haar diensttijd was voor haar een heel zware periode. Ze vertelt: “Naast het trauma heeft mijn tijd in het leger me ook een diepe liefde gegeven voor mijn landgenoten. Israël is een volk met littekens. Doordat ik de dood van zo dichtbij heb meegemaakt, ben ik me gaan realiseren hoe plotseling het leven afgelopen kan zijn én hoe urgent de evangelieboodschap is. Mijn eigen trauma heeft mijn horizon verbreed.”

Boeken
Op deze dag wordt ook twee nieuwe boeken gepresenteerd. Het boek ’10 Joden, 1 Messias’ sluit nauw aan op het thema. Daarin maken we kennis met tien jonge Israëli’s die vertellen over hun geloof in de Heere Jezus. Daarnaast wordt de gezinsbijbel ‘Gods grote plan’ gepresenteerd. Een geweldig instrument om kinderen te leren over de God en van Israël en Zijn plan met Zijn volk.

Voor de samenkomst in Ede zijn gratis kaarten beschikbaar op de website van de stichting. Via de betreffende pagina is een livestream te volgen. Voor kinderen is er een apart programma.