Israël schaft verplichting pcr-test bij aankomst in land af

0
168

Met ingang van 20 mei schaft Israël de testverplichting bij aankomst af. Dat heeft het Ministerie van Volksgezondheid gisteren bevestigd. Tot op heden waren twee pcr-testen verplicht voor het reizen naar Israël: bij vertrek uit Nederland en bij aankomst.

In maart had Israël de wachttijd van de tweede pcr-test al verkort van 24 naar vier uur, maar vanaf 20 mei wordt de pcr-test bij aankomst afgeschaft. Wel moet er nog bij vertrek uit Nederland een test worden gedaan, maar vanaf vandaag, 10 mei, is een antigeentest ook voldoende. Die test moet dan binnen 24 uur voor vertrek zijn afgenomen.

Dana Gazit, directrice bij het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme in Nederland, zegt: “Dit voelt echt als een persoonlijke overwinning voor mij. Ik heb een zeer lange tijd gewacht op de opening van Israël, en toen het dan toch open ging, was de pcr-test bij aankomst er nog. Naast degenen die al vakanties naar Israël hebben gepland en geboekt, zullen nu ook degenen die een test bij aankomst vervelend vonden, een vakantie boeken. Israël kijkt er naar uit om iedereen weer te verwelkomen!”

Foto: Ben Gurion vliegveld in Tel Aviv. | © Joseph Barrientos