Apeldoornse kerken werken aan kerkproeverij in oktober

0
141

In de Oranjekerk in Apeldoorn staat voor zaterdag 8 oktober weer een kerkproeverij op de agenda. Inmiddels hebben meer dan 35 organisaties en werkgroepen die voornamelijk lokaal actief zijn, zich aangemeld. Zij presenteren hun producten en/of diensten.

De kerkproeverij beoogt interkerkelijke ontmoeting met medechristenen, maar ze biedt vooral ook de kans om buitenkerkelijken te informeren over het evangelie. Op de dag zelf geven zeven voorgangers uit lokale kerken een Bijbelse boodschap van vijf minuten, afgesteld op zowel de kerkelijke als de buitenkerkelijke toehoorder.

Verder laten een stuk of tien zang- en muziekgroepen en koren, een kinderkoor en een dansgroep van zich horen en zien. Het merendeel van die activiteiten wordt uitgevoerd in en vanuit de muziektent bij de kerk.

De interkerkelijke werkgroep is overigens nog druk met de voorbereidingen. De dag duurt van elf tot vier uur. Voor de daaropvolgende zondag worden mensen uitgenodigd om een kerk te gaan bekijken en een dienst te gaan bezoeken. De deelnemende kerken zullen zich daar specifiek op instellen.

Wereldwijd succes
Kerkproeverij is gebaseerd op het Engelse Back to Church Sunday. Dat is een initiatief van Michael Harvey (auteur van Meer dan welkom) dat inmiddels wereldwijd succes heeft. Kerkproeverij vormt een mooie gelegenheid om bekenden uit te nodigen naar een toegankelijke kerkdienst, die speciaal voor hen is georganiseerd. Om zo geheel vrijblijvend te proeven aan het geloof.