Jubileumdag bij veertig jaar werk van Vollbehr’s stichting Jemina

0
138

De stichting Jemina viert dit jaar haar veertigjarig bestaan. Voor 24 september staat een landelijke jubileumdag op het programma. Het thema van de dag is ‘Als druppels op een gloeiende plaat?!’

Eigenlijk heeft de stichting de 40 nog niet gehaald, maar het werk ervan begon twee jaar voor haar oprichting, toen Ed en Heleen Vollbehr op verzoek van de Israëlische regering in Bethlehem begonnen met de opbouw van een tehuis voor Arabische kinderen met een handicap. Met hulp van onder andere EO-Metterdaad kwam het gebouw in 1987 tot stand.

De door Jemima verleende hulp werd professioneler en specialistischer en zo ontstond de noodzaak tot uitbreiding van de huisvesting. Opnieuw met hulp van EO-Metterdaad én financiële steun vanuit de achterban kwam het Helena-gebouw, genoemd naar de in 1998 overleden oprichtster, in 2003 tot gereedheid.

Na het vertrek van oprichter Ed werd Jemima meerdere jaren aangestuurd door verschillende managers uit Nederland. Sinds februari 2011 staat het werk onder leiding van een volledig lokaal managementteam.

Het programma bevat onder andere een lezing door VU-hoogleraar en CHU-docent Bernard Reitsma (‘Christen-zijn in de Arabische cultuur’) en een live-interview met Lana Zoughbei, de algemeen manager van Jemima.

Meer informatie en aanmelden op de Jemina-website.

Foto: Pixabay/Gerd Altmann