Hoop for Europe conferentie bron van ideeën, plannen en strategieën

0
133

Sarajevo ontvangt van 4 t/m 8 oktober zo’n 400 afgevaardigden van Europese evangelische allianties en organisaties. De naam van het forum, Hope for Europe (HfE), laat zien dat de deelnemers belangstelling hebben voor het verspreiden van hoop in Europa.

Het doel is om samen, internationaal samenwerkend, verdere stappen te zetten in het werk van de evangelische beweging in Europa. De conferentie biedt een gelegenheid om kennis te maken met wat er in Europa gaande is (en wat – veelal – níet de reguliere media haalt). Binnen de Europese Evangelische Alliantie (EEA) zijn achttien netwerken die actief, die ieder een eigen aandachtsgebied bestrijken.

De conferentie in Bosnë-Hercegovina biedt een gelegenheid om te luisteren, maar evenzeer om betrokken te raken bij ideeën, projecten, strategieën en plannen. De concrete doelstellingen van HfE zijn: de invloed van evangelische christenen in Europa in alle geledingen van de maatschappij sterker zichtbaar maken, de nationale evangelische allianties en netwerken inspireren en beter toerusten, en partnerschappen tussen de verschillende bedieningen en netwerken over heel Europa versterken.

De tracks waaraan kan worden deelgenomen, zijn zeer uiteenlopend. Ze gaan over kunst, over stellen, singles en gezinnen, over gebed, mensenhandel, gezondheidszorg, vrouwen in leiderschap enz. Meer informatie over programma en aanmelding is te vinden op de website van Hope for Europe.

Foto: Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Hercegovina. | Pixabay/Petar Ubiparip