Proeverij van Hoop: jaarlijkse open dag bij ggz in Dordrecht

0
158

Geïnteresseerden kunnen zaterdag, 25 juni, weer een kijkje nemen op het terrein De Hoop ggz in Dordrecht. Dan is de jaarlijkse open dag, de Proeverij van Hoop en is er ook iets te ervaren van welke hulp cliënten bij De Hoop krijgen.

Zo zijn er van 13.00-14.00 uur verschillende seminars te volgen, gericht op het vinden van goede hulp, het belang van sociale contacten en gezonde relaties, betekenisvol leven en een seminar over aandacht voor jongeren, die opgroeien in een gezin waar verslaving een rol speelt.

Ook kunnen bezoekers deelnemen aan diverse workshops, van 15.30-16.30 uur. Ontdek bijvoorbeeld hoe boksen helpend kan zijn in het herstel van cliënten tijdens de boksclinic, neem deel aan een workshop schematherapie en leer hier hoe je negatieve patronen kunt doorbreken. Er is ook een workshop gericht op jongeren en verslaving en een creatieve workshop waarbij je ‘hope stones’ kunt beschilderen.

Bezoekers kunnen tussen 15.30-16.30 in gesprek met (oud-)cliënten van De Hoop bij de ronde-tafelgesprekken. Hoor uit eerste hand hoe het is om te worstelen met verslaving of psychische problemen en hoe zij herstel hebben gevonden en stel hen je vragen rondom deze thema’s. Het hoogtepunt is tussen 14.00-15.30, met op het centrale plein een lofprijsevent.

Beleveniswandeling
De Proeverij van Hoop start in de ochtend met een beleveniswandeling van Vrouwen van Hoop waarbij de deelneemsters langs het levensverhaal van een oud-cliënte wandelen. De dag wordt afgesloten met een reünie voor oud-cliënten van De Hoop.

Iedereen kan een kijkje komen nemen. Voor meer informatie en voor het aanmelden voor de seminars, workshops, de beleveniswandeling en de reünie: www.proeverijvanhoop.nl.