Gabi de Ridder schrijft actieboek Week van het christelijke boek ’23

0
126
Banier auteur foto. Gabi de Ridder

Gabi de Ridder is uitgenodigd om het actieboek voor de Week van het christelijke boek 2023 te schrijven. Ze volgt daarmee Lody van de Kamp op, die dit jaar de novelle De nacht die mijn leven voorgoed veranderde publiceerde.

Gabi de Ridder schrijft eigentijdse, christelijke romans die zich afspelen in een Nederlandse setting. Daarbij is ze geïnspireerd door de christelijke romans uit Amerika. Ze schrijft voor een breed lezerspubliek. Boekhandels doen de uitgave cadeau aan klanten tijdens de Week van het christelijke boek in maart 2023, die parallel loopt aan de algemene Boekenweek.

Vanuit haar doorleefd geloof schrijft Gabi de Ridder haar romans. Daarin wil ze Gods grote liefde voor zwakke mensen doorgeven. “Dat er zoveel kan veranderen als wij ons vol vertrouwen aan Hem vastklampen, ook al zien we geen oplossing of uitkomst uit onze situaties”, zegt ze.

Het dagelijks leven uit genade vraagt om een keuze van overgave en goed leren luisteren naar Gods stem. Dat is wat haar hoofdpersonages doen en daarin kunnen ze een bemoediging voor haar lezers zijn. De Ridder schreef de romans Zonder afscheid (2020), Geef me moed (2018) en Breng me thuis (2016).

BCB
De Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB) verzorgt het cadeauboekje voor de 45ste keer, dit keer in samenwerking met Uitgeverij de Banier. Bij BCB zijn zo’n 200 christelijke uitgeverijen, distributeurs en boekhandels aangesloten. BCB zet zich in voor de collectieve promotie van christelijke boeken.

Foto: Gabi de Ridder. | © Cees van der Wal