‘Varend ziekenhuis’ Global Mercy twee weken open voor publiek

0
202
The Global Mercy sailing during Sea Trials.

De Global Mercy, het ziekenhuisschip van de internationale medische hulporganisatie Mercy Ships, meert van 26 februari t/m 14 maart af in Rotterdam. Het presenteert zich in die periode aan het publiek.

Dat betekent onder andere dat er rondleidingen worden aangeboden, fysiek zowel als digitaal. Vervolgens gaat het gloednieuwe schip op zijn eerste missie, met het toegankelijk maken van medische zorg in de armste landen van de wereld.

Nu de meeste coronamaatregelen van de baan zijn, kan het publiek het ‘varende ziekenhuis’ vanaf maandag 28 februari bezichtigen. Dagelijks worden er gratis interactieve rondleidingen gehouden. Bezoekers krijgen een kijkje in de wereld van patiënten, medische vrijwilligers, het leven aan boord en de operaties en trainingen die Mercy Ships geeft aan boor van het schip. Ook digitaal kunnen mensen aan boord stappen om de Global Mercy experience te ervaren.

Daarnaast houdt Mercy Ships diverse (online) activiteiten die bijvoorbeeld scholen, kerken, medische en maritieme professionals de mogelijkheid bieden om zich te verdiepen in het werk dat Mercy Ships doet in Afrika. Donateurs, zakelijke sponsors en geïnteresseerden in vrijwilligerswerk bij Mercy Ships kunnen met eigen ogen zien waar ze hun tijd, geld of goederen aan schenken.

Het complete programma en de mogelijkheid om aan te melden voor een (eventueel digitale) rondleiding is te vinden op globalmercy.org.

Verdubbeling
De Global Mercy wordt de ‘grote zus’ van het huidige ziekenhuisschip van Mercy Ships, de Africa Mercy. Mercy Ships verwacht met het nieuwe schip de impact van haar werk te kunnen verdubbelen, zowel met levensveranderende operaties als met de opleiding en training van lokale zorgverleners in de armste landen in Afrika. Beide schepen kunnen naar verwachting jaarlijks meer dan 5000 operaties en 28.000 tandartsbehandelingen uitvoeren en een kleine 3000 medische professionals trainen.