Nieuw vakblad voor ambtsdragers en vrijwilligers in Protestantse Kerk

0
214

Voor ambtsdragers en vrijwilligers in de Protestantse Kerk is er vanaf vandaag een nieuwe magazine: #protestant. Het volgt in zijn eentje de magazines woord&weg, Diakonia (voor diakenen) en Jong Protestant (voor jeugdwerk) op.

Een belangrijke reden voor het samenvoegen van de bladen is, aldus de uitgever, dat in steeds meer gemeenten ambts- en taakdragers gezamenlijk optrekken. “Kerk zijn doe je immers samen. En dat gaat beter als je van elkaars werk op de hoogte bent, samenwerkt en elkaar kunt inspireren.”

Elk nummer is gebaseerd op een thema dat verbonden is met de belangrijkste focus van de Protestantse Kerk voor de komende jaren: toekomstgericht kerk-zijn. Geen wonder dat het eerst nummer gaat over (het betrekken van) jongeren in de kerk. Ook wordt er in ieder nummer aandacht besteed aan een moment in het kerkelijk jaar.

#protestant wil de “werkers in de kerk informeren en inspireren om hun taak goed toegerust en met plezier uit te kunnen voeren. Met interviews, reportages en achtergrondverhalen, maar ook met goede ideeën, praktische tips en leuke weetjes vanuit plaatselijke gemeenten en vanuit de dienstenorganisatie.”

In het eerste nummer (64 blz.) staat onder andere een reportage uit de Protestantse Gemeente Bergen op Zoom, waar in zo’n twintig jaar tijd alle jongeren verdwenen. De gemeente zoekt opnieuw de verbinding en zet daarbij de jonge generatie voorop: wat wil zíj? Gerdien Bertram-Troost, hoogleraar Onderwijs in levensbeschouwelijk en pedagogisch perspectief aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU), ziet kansen als jongeren mee kunnen bouwen aan de kerk van morgen.

#protestant verschijnt vier keer per jaar, in februari, mei, augustus en november. Het nummer dat in mei verschijnt, gaat over samenwerking en het nieuwe jaarthema. Een abonnement op het magazine is gratis. Zie protestantsekerk.nl/magazine.