Voor dertigste keer gebed voor moslimwereld tijdens ramadan

0
194

De maand april staat dit jaar volledig in het teken van de ramadan, de islamitische vastenmaand. En voor het dertigste achtereenvolgende jaar doen wereldwijd christenen mee aan het ’30 dagen gebed’ voor de moslimwereld.

Frontiers, dat de uitgave van de bijbehorende gebedsgids alweer vele jaren geleden heeft overgenomen, geeft op haar website een indruk van wat dat gebed onder andere heeft bewerkstelligd. Althans, het is een gegeven dat de moslimwereld geestelijk in beweging is.

Of om met David Garrison te spreken: Er waait een wind door het huis van de islam. Garrison is onderzoeker en schrijver die bewegingen van moslims naar Christus heeft bestudeerd. Hij beschreef situaties waarin meer dan duizend mensen van dezelfde moslimgemeenschap volgeling werden van Jezus. In de eerste twaalf eeuwen van de islam vond hij die amper. Maar aan het begin van deze eeuw stelde hij bewegingen naar Christus vast in Algerije, Centraal-Azië, Bangladesh en Iran. In de eerste veertien jaar van deze eeuw ontstonden in de moslimwereld meer bewegingen dan er in de voorliggende twaalf eeuwen bij elkaar! Zijn bevindingen legde hij vast in een boek met de reeds genoemde titel.

Dertig jaar na het begin in 1992 gebruiken meer dan een miljoen mensen wereldwijd de gebedsgids, die in meer dan veertig talen beschikbaar is, in gehoorzaamheid aan de oproep van God. En daarbij aansluiten is heel eenvoudig. De gebedsgids is reeds te bestellen bij Frontiers. Voor zowel individueel gebruik als voor samenkomen in groepen – van klein tot groot.

Foto bovenaan: Pixabay/Sharon Ang