Arts & discipleship school houdt open dagen

0
187

I AM is een nieuwe eenjarige opleiding in Amsterdam. Ervaren professionals geven er les in beeldende kunst, dans en theater. De oprichters willen jongeren tussen de 17 en 30 jaar begeleiden in de vorming van hun identiteit en ontwikkelen van hun creatieve talent. Ze hopen zo vanuit de school een beweging in gang te zetten van kunstenaars die uitreiken naar de samenleving. Er is een online open dag op 29 januari.

I AM biedt zowel fulltime als parttime onderwijs aan. Het parttime onderwijs is bedoeld voor geïnteresseerden van alle leeftijden. Op 29 januari is de online open dag. Op 12 maart is er een open dag in Credo Church in Amsterdam, de locatie van de school waar I AM  die dag ook parttime onderwijs geeft. Bezoekers kunnen meedoen aan een proefles dans, theater of beeldende kunst en krijgen informatie over het lesprogramma en de kosten.

I AM is een initiatief van theatermaker en kunstenares Carla Veldhuis van stichting Arts Alive en spreekster en kunstenares Jennifer Bakker. Ze vertellen dat het startte als een droom die uitgegroeide tot een concreet plan met stichting Intuitive Arts Movement en een locatie in Amsterdam. Beeldende kunst, dans en theater zijn de hoofdvakken van de fulltime opleiding. Hierbij komen ook zaken als ondernemerschap, sociale media en fotografie aan bod.

Daarnaast zijn er praktijkmiddagen waarop studenten meewerken aan een sociaal maatschappelijk project in de stad. Ze krijgen begeleiding van coaches. Er is een studiebegeleider die hen helpt na te denken over de volgende stap na de eenjarige opleiding van I AM. Elke zaterdag wordt er bijbelonderwijs gegeven. Bij de parttime opleiding op de vrijdag en zaterdag is er op laatstgenoemde dag ook bijbelonderwijs, zie https://www.ia-movement.eu/parttime/