Webinar van GroeneKerken: hebben groene inspanningen zin?

0
173

Komende dinsdag, 12 april, houdt GroeneKerken een webinar met Jan Wolsheimer, directeur van MissieNederland. In de (stille) week voor Pasen zal hij met de aanwezigen nadenken en praten over de belofte van een nieuwe aarde en wat dat betekent voor onze inspanningen nu.

Jezus’ opstanding in een nieuw lichaam laten zien dat er hoop is voor alles wat leeft. God heeft een einde toegezegd aan alle gebrokenheid: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.
Maar wat geloven eigenlijk? Gaat de ‘oude aarde’ dan de prullenbak in? Hebben onze inspanningen voor deze aarde dan wel zin? Of moeten we spreken van een vernieuwde aarde en zelf de handen uit de mouwen steken? En hoe verhoudt zich dat tot ons leven nu en onze verantwoordelijkheid voor de schepping?

Wolsheimer vertelt hoe hij tijdens zijn studie theologie heel anders ging aankijken tegen de belofte van een nieuwe aarde en waar hem dat heeft gebracht. Iedereen die over het onderwerp wil meedenken en praten, is welkom. Er is ruimte voor onderlinge uitwisseling.

Van 20.00-21.30 uur, via Zoom. Link volgt na opgave. Meer informatie en aanmelden: https://www.groenekerken.nl/webinars-2

Foto: Pixabay | Moni Quayle