Standaarduitgave van NBV21 bekroond als ‘mooi boek’

0
148

De NBV21 standaardeditie is onlangs bekroond als een van de 33 Best Verzorgde Boeken uit 2021. Dat blijkt uit de internationale jurering van Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig.

“We hebben sinds de verschijning van de NBV21 veel waardering gekregen voor deze vertaling. Ook aan de vorm ervan hebben we grote zorg besteed omdat de Bijbel het ‘boek der boeken’ is. Het is mooi dat die inspanningen op deze manier bekroond zijn”, aldus Stefan van Dijk, Manager Ontwikkeling en Uitgeven bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

“We delen het compliment graag met Studio Joost Grootens, die het ontwerp van de NBV21 standaardeditie maakte, en met Royal Jongbloed die de productie verzorgde.” Grootens vertelde eerder over zijn ontwerp: “De titel en een passend citaat op de voorzijde maken de lezer meteen duidelijk wat dit is: de Bijbel’.”

Grootens ontwerpt ruim twintig jaar boeken, van prijswinnende atlassen tot academische publicaties, en van architectuur- en kunstboeken tot de Dikke Van Dale. In een YouTube-filmpje over zijn ontwerp vertelt hij onder meer dat de NBV21 “echt een boek voor nu moest worden”.

Later dit jaar wordt de NBV21, met de andere Best Verzorgde Boeken, opgenomen in de gelijknamige tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam.