Niet iedereen komt in de hemel

0
378
Het laatste oordeel waarover de bijbel spreekt is reëel. Dat schrijft Rolf Hille, professor aan de theologische school in Gießen in Duitsland. “Niemand komt vanzelf en automatisch in de hemel. Het laatste oordeel zal plaatsvinden”, schrijft hij in een artikel in het evangelische tijdschrift Idea.

Veel theologen geloven echter liever in de zogenaamde ‘alverzoening’. Volgens die gedachte zal God alle mensen direct na hun dood in de hemel opnemen: “Of iemand in Christus gelooft of niet is in die uitleg onbelangrijk. De liefde van God zal als een milde meiregen op iedereen neerdalen. Dan zullen echter ook massamoordenaars zoals Mao, Stalin, Hitler en Pol Pot een plaats in het paradijs krijgen.”

Volgens Hille zijn er echter twee mogelijkheden “In de eerste plaats zijn er mensen die hun hoop zetten op Jezus Christus. Hij nodigt hen na de dood uit in Zijn hemelse gemeenschap. Zij worden gered.” Aan de andere kant zijn er degenen die met een niet vergeven schuld en een zelfgekozen afstand van God sterven. Hille: “Net zo serieus als God de zonde van Adam en Eva nam, toen Hij hen uit het paradijs verdreef, moeten wij de woorden over het aanstaande oordeel nemen. De bijbelse leer over de twee wegen is duidelijk en haarscherp. Daarom moeten zowel het oordeel als de verlossing gepredikt worden.”