Laagste Route ter Wereld wil Dode-Zeegebied populariseren

0
177

Wie de Dode Zee bezoeken, kan nu gebruikmaken van een nieuw toeristisch initiatief: de Laagste Route ter Wereld. Het project heeft als doel het gebied rondom de Dode Zee toegankelijker te maken voor toeristen.

Zowel individuele reizigers als gezinnen en groepsreizigers kunnen lopend, fietsend of met de auto onafhankelijke routes plannen naar de verschillende attracties en bezienswaardigheden in de regio.

Het project is een samenwerking tussen de drie regionale gemeenteraden in het Dode Zeegebied. Zij werken weer samen met toeristische dienstverleners (ambassadeurs) rondom het gebied. Wat er allemaal te zien is op de route kunnen toeristen vinden op een speciaal platform op de website van het Dode Zee Land. Daar kunnen ze voor zichzelf een zogeheten ‘road story’ opbouwen waarbij ze de lokale bevolking of ambassadeurs kunnen ontmoeten en kunnen lezen over historische figuren.

Bovendien kan men informatie vinden over natuurreservaten en bezienswaardigheden in de omgeving. Men kan de plaatsen die men wil bezoeken, in kaart brengen, inclusief tijden en afstanden, en zelfs hun aankomst en verblijf van tevoren coördineren. “De Laagste Route ter Wereld is voor zowel jong als oud een geschikte activiteit”, aldus Dana Gazit, directeur van het Israëlisch ministerie van Toerisme in Nederland. “Daarnaast is de route een interessante manier om Israël nog beter te ontdekken.”

Foto: Een kajak tour behoort tot de mogelijkheden. | © Nir Davidson